آریتمی قلبی چیست؟

آریتمی ضربانات غیرطبیعی قلب است که می‌تواند باعث تغییر در نظم یا سرعت ضربان‌های قلب شود. در جریان آریتمی ممکن است ضربان قلب بیش از حد آهسته باشد یا بسیار تند شود! یا اینکه سرعت ضربان‌های مختلف باهم متفاوت و بدون نظم باشد. آریتمی‌ها به شکل‌های مختلفی نمود پیدا می‌کنند. بیمار ممکن است احساسات مختلفی را تجربه کند، از جمله؛

احساس لرزش.

احساس خالی شدن در قلب.

احساس تند شدن ضربان قلب.

احساس سبکی سر.

از دست دادن هوشیار به صورت موقت.

درد قفسه سینه (در برخی موارد).

تنگی نفس (در برخی موارد).

آریتمی‌ها در برخی موارد علامتی ندارند. اما این بدان معنا نیست که بدون خطر هستند. به عنوان مثال فیبریلاسیون دهلیزی یکی از انواع آریتمی است که می‌تواند بدون علامت باشد. اگر مایل به کسب اطلاعات کامل درباره آریتمی و انواع آن هستید،حتما مقاله آریتمی چیست را بخوانید.

یکی از خطرات این آریتمی، تشکیل لخته در دهلیز است. احتمال دارد این لخته از دیواره دهلیز جدا شود و به همراه جریان خون به مغز انتقال پیدا کند. در نهایت فرد دچار سکته مغزی خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود به محض تشخیص برای انجام درمان‌های پیشنهادی مانند ابلیشن اقدام کنید.

ابلیشن چگونه انجام می‌شود؟

ابلیشن به جراحی نیاز ندارد، اما بیمار باید در بیمارستان بستری شود. بعد از آن کاتترهایی که در قسمت‌های قبلی درباره آن‌ها صحبت کردیم، وارد می‌شوند تا مرکز آریتمی پیدا شود.

بعد از پیدا شدن کانون آریتمی، سیم مخصوصی که قابلیت انتقال امواج الکتریکی دارد، به کار می‌رود. یک سر این سیم در کانون آریتمی قرار می‌گیرد. سمت دیگر آن نیز باید انرژی صوتی را دریافت کند و به مرکز آریتمی قلب انتقال دهد. در واقع انرژی صوتی، سر سیم که در کانون آریتمی قرار دارد را گرم می‌کند. مبحث ابلیشن مبحثی بسیار مهم است و اگر شما به دنبال مطالبی مانند عوارض ابلیشن، کدام نوع از آریتمی با ابلیشن درمان می شود، مراقبت های لازم بعد از آن و ... هستید حتما مقاله ابلیشن را بخوانید.

منبع: https://arrhythmiaclinic.org/